Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w calach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indiwidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy klient może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej jak je wyłączyć.

Preparaty funkcjonalne

Preparaty funkcjonalne to wysokiej jakości dodatki dla przemysłu mięsnego, które stosuje się   dla uzyskania odpowiednich właściwości organoleptycznych wyrobu końcowego. Są to: karageny, fosforany, emulgatory, białka sojowe, białka zwierzęce, różnego pochodzenia błonniki, a także preparaty przedłużające świeżość  wyrobów. Wpływają one na poprawę struktury, wiązanie wody, emulgowanie tłuszczu, a także na wybarwienie wyrobu gotowego.

Askorbinian sodu

Obowiązuje od: 12.01.2016
Opakowanie: 25 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Blast

Obowiązuje od: 12.06.2015
Opakowanie: 1 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Błonnik pszenny ALBA FIBRE W200A

Obowiązuje od: 24.02.2016
Opakowanie: 20 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Ekonal

Obowiązuje od: 25.03.2016
Opakowanie: 5 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Emulgel

preparat funkcjonalnydo produkcji wędlin

Obowiązuje od: 15.01.2016
Opakowanie: 10 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Karagen Superior

Obowiązuje od: 12.12.2015
Opakowanie: 25 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku

Lakto-ton

płyn do zmiękczania skór wieprzowych

Obowiązuje od: 25.05.2016
Opakowanie: 30 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku

Pronato

preparat funkcjonalny do produkcji wędlin

Obowiązuje od: 15.07.2016
Opakowanie:
Dawkowanie

Skrobia ryżowa

Obowiązuje od: 14.09.2015
Opakowanie: 20 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Skruszacz do kiełbas

preparat do skruszania mięsa

Obowiązuje od: 05.02.2016
Opakowanie: 5,5 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku