Preparaty funkcjonalne

Preparaty funkcjonalne to wysokiej jakości dodatki dla przemysłu mięsnego, które stosuje się   dla uzyskania odpowiednich właściwości organoleptycznych wyrobu końcowego. Są to: karageny, fosforany, emulgatory, białka sojowe, białka zwierzęce, różnego pochodzenia błonniki, a także preparaty przedłużające świeżość  wyrobów. Wpływają one na poprawę struktury, wiązanie wody, emulgowanie tłuszczu, a także na wybarwienie wyrobu gotowego.

Askorbinian sodu

Obowiązuje od: 12.01.2016
Opakowanie: 25 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Blast

Obowiązuje od: 12.06.2015
Opakowanie: 1 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Błonnik pszenny ALBA FIBRE W200A

Obowiązuje od: 24.02.2016
Opakowanie: 20 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Ekonal

Obowiązuje od: 25.03.2016
Opakowanie: 5 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Emulgel

preparat funkcjonalnydo produkcji wędlin

Obowiązuje od: 15.01.2016
Opakowanie: 10 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Karagen Superior

Obowiązuje od: 12.12.2015
Opakowanie: 25 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku

Lakto-ton

płyn do zmiękczania skór wieprzowych

Obowiązuje od: 25.05.2016
Opakowanie: 30 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku

Pronato

preparat funkcjonalny do produkcji wędlin

Obowiązuje od: 15.07.2016
Opakowanie:
Dawkowanie

Skrobia ryżowa

Obowiązuje od: 14.09.2015
Opakowanie: 20 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena

Skruszacz do kiełbas

preparat do skruszania mięsa

Obowiązuje od: 07.11.2018
Opakowanie: 5,5 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku