Wyroby garmażeryjne to wyroby gotowe o zróżnicowanym składzie recepturowym. Do produkcji wyrobów garmażeryjnych używa się szerokiej gamy surowców. Zalicza się do nich produkty mączne, mięsne a także warzywne. Ich walory sensoryczne jak barwa, szlachetny smak i zapach oraz konsystencja, zależy w dużej mierze od jakości użytych surowców oraz rodzaju mieszanek przypraw, ziół, ekstraktów oraz aromatów. Duży wpływ na konsystencję wyrobów garmażeryjnych mają również substancje żelujące, zapewniające powtarzalność produkcji.
Cebula smażona
Obowiązuje od:25.03.2016
Opakowanie:2 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena
Kucharek
przyprawa do potraw
Obowiązuje od:26.02.2016
Opakowanie:25 kg
Dawkowanie
Pikantność
Cena
Kucharek
przyprawa do zup i potraw
Obowiązuje od:12.02.2016
Opakowanie:6 kg
Dawkowanie
Smakowitość
Cena
Wielkość nastrzyku
Kucharek
przyprawa do zup i potraw bez dodatku glutaminianu sodu